DRUMUL CUNOASTERII DE SINE

In General

EVOLUȚIA PERSONALĂ prin SPIRITUALITATE   ( 2 )

a2Pornind pe drumul cunoașterii de sine m-am gândit să vă prezint pentru început o ierarhizare a nivelurilor de evoluție spirituală care să ne ghideze mai bine pe acest drum .

Nivelul 1 – Acumulare materială

Este nivelul la care teama este cea care controlează individul. Este vorba de teama de a nu putea supraviețui, cât și de nevoia puternică de acumulare de bani și valori materiale. Evoluția la nivelul următor se face in momentul in care banii nu mai sunt o problemă pentru tine, cănd ajungi la un echilibru care te ajută să intelegi că există ceva dincolo de nevoile de bază.

Nivelul 2 – Acceptarea socială

Este nivelul unde nevoile de bază sunt cea de reproducere și cea de integrare la nivel social. Oamenii de la acest nivel controlează teama de a nu supraviețui, nevoile de bază sunt deja indeplinite. Acum se interesează de cum pot comunica mai bine cu ceilalți indivizi si cu sexul opus.

Nivelul 3 – Puterea personală

Este nivelul la care individul își dă seama că depinde de el personal cât de departe poate să ajungă, nivelul la care apare nevoia de a fi lider, al independenței si puterii personale. Aici individul este preocupat de propria personalitate si de ințelegerea propriei individualitați.

Nivelul 4 – Iubirea

Este nivelul la care oamenii imbrățișează in mod autentic iubirea necondiționată, linistea sufletească și detașarea. Este primul nivel care ține deja de transpersonal și deja nivelurile sunt din ce in ce mai greu de exprimat, pentru că multe din caracteristici sunt dincolo de limbajul pe care îl folosim si nevoile pe care le avem.

Nivelul 5 – Nivelul vocației ( arta )

La acest nivel vorbim deja de persoane care s-au pus în slujba vocației, care trăiesc o permanentă stare de flux si care nu mai sunt interesați de cele lumești, ci doar de ceea ce pot să ofere celorlalți prin ceea ce fac.

Nivelul 6 – Genialitatea ( cunoașterea deplină )

Este nivelul la care rațiunea este ridicată la un nivel superior prin intuiție.

Nivelul 7 – Spiritualitatea ( nivelul lui Iisus )

Este nivelul fericirii supreme, și cea mai înalta formă de cunoastere existent, când tu ești universal și universal se regăsește în tine, când ai putere de viață și de moarte asupra celorlalți și poți face minuni.

Voi detalia fiecare nivel în articolele următoare.

Marius  Manuil

Recommended Posts

Leave a Comment