DRUMUL CUNOAȘTERII DE SINE

In General

CUNOASTEREA  DE  SINE  ( 1 )

DC 1

Suntem cu toții suflete care evoluăm pe Pământ. Pentru a trăi în plan terestru, sufletul nostru are nevoie de un vehicul – corpul nostru. Sufletul se găsește în centrul acestui vehicul, în zona inimii. Iar scopul sufletului tău aici, pe pământ, este armonia, pacea și fericirea totală. Singurul mod de a atinge acest scop este iubirea necondiționată. Nu degeaba sufletul este situat în zona inimii ! Deschizându-ne inima, ne ajutăm sufletul să evolueze iar vehiculul nostru, corpul nostru, este expresia trăirilor sufletului nostru. Pe măsură ce sufletul evoluează, corpul se apropie și el de perfecțiune, învățănd astfel să ne stăpânim experiențele de viață, și încet, încet ajungem să fim stăpâni în întregime pe simțurile noastre. Și toate acestea le putem realiza cu ajutorul minții. Mintea este cea care ( prin formele sale de manifestare conștientă, subconștientă și supraconștientă ) ne ajută să creem universul în care trăim. Datorită unicității noastre, fiecare își creaza universul lui, în care el trebuie să devină centrul acestuia. Toate acestea luate în interdependența lor reprezintă trinitatea trup – minte – suflet , care stă la temelia existenței noastre ca ființe umane.

 

Realitatea lumii în care trăim, care are tendința să facă din noi ființe nevrotice și anxioase, cu alte cuvinte niște roboți care funcționăm pe pilot automat, induce în noi o mulțime de emoții și sentimente negative, ce creează in fiecare dintre noi o gamă nesfârșită de frici, la diferite intensitați care generează în mintea și trupul nostru anxietați, depresii și o multime de tulburări psihice și organice. Vestea cea bună este că toate aceste abateri de la normalitatea unei vieți frumoase și împlinite pot fi eliminate printr-o ghidare corespunzatoare.
Pentru ca fiecare dintre noi să poată trăi o viață cât mai împlinită trebuie ca mereu să avem grijă ca această trinitate indisolubilă : trup-minte-suflet să funcționeze cât mai armonios și în perfectă concordanță cu scopul nostru în viață.
Toate aspectele prezentate mai sus pot fi transpuse în realitate printr-o singură modalitate, pornind cu toată convingerea pe minunatul Drum al cunoasterii de sine. Aici vom descoperi cine suntem, care este sensul vieții noastre, vom pătrunde în tainele miraculoase ale minții, observând puterea creatoare a gândirii și poate cel mai fascinant va fi atunci cănd vom ajunge în fața propriului nostru suflet și vom deveni fermecați de măreția lui. Pe parcursul acestui drum vom fi mereu călăuziți de iubirea lui Dumnezeu, de puterea lui de a ierta și nu în ultimul rând de impresionantele bogății cu care ne-a inzestrat pe fiecare când am pornit în această minunată aventură : Viața.
Motivul pentru care m-am hotărât să vă ghidez în aceasta călătorie este dorința mea născută din iubirea de a vă ajuta să ieșiți din norul fricii si al negativitații în care ne arunca existența și să vă ghidez pe drumul cunoașterii de sine, care reprezinta unica soluție de a conștientiza imensa putere ce sălășluiește în fiecare dintre noi .
psiholog psihoterapeut MARIUS MANUIL

Recommended Posts
Comments

Leave a Comment