Rugăciunea

rugaciune

Rugăciunea este dialogul permanent cu Dumnezeu. Ea este procesul prin care o persoană se goleşte de ceea ce crede că ştie şi capitulează în faţa misterului oferit de moment.

Rugăciunea nu înseamnă a-I cere lui Dumnezeu anumite lucruri şi rezultate. Cererea înseamnă exact asta – a cere. Cum te simţi, atunci când ţi se cere ceva? Cum crezi că se simte Dumnezeu?

Un copil sâcâitor nu câştigă niciodată cu adevărat atenţia sau bunăvoinţa părinţilor lui. De ce îl abordaţi pe Dumnezeu ca un copil sâcâitor. Este atât ineficient, cât şi lipsit de demnitate. Dacă doriţi ca rugăciunile voastre să fie eficiente. abordaţi-L pe Dumnezeu ca pe un părinte iubitor, ca pe Tata sau Mama.

Spuneţi-I ce gândiţi şi ce simţiţi. Recunoaşteţi-vă fricile şi prejudecăţile şi cereţi să fiţi întăriţi, pentru a trece dincolo de ele. Cereţi să vedeţi dincolo de ideile voastre preconcepute şi prejudecăţile voastre şi vă deschideţi către adevăr. Cereţi să învăţaţi lecţia pe care o aduce situaţia respectivă. Cereţi îndrumare, sprijin, ajutor, eliberare de suferinţă. Cereţi binele cel mai înalt al tuturor celor implicaţi. Apoi, staţi liniştiţi şi rămâneţi alături de El.

Lăsaţi-vă mintea să se unească cu mintea Lui. Lăsaţi-vă inima să se deschidă spre iubirea Lui. Lăsaţi înţelegerea să vină în mod inerent, pe măsură ce mintea şi inima se deschid spre o realitate mai măreaţă decât cea pe care aţi fost în stare să o percepeţi.

Părinţii voştri divini au răspunsul la dilema voastră. Nu e nevoie decât să vă deschideţi către ea – şi soluţia va apare în inima voastră. Şi veţi şti că aceasta este soluţia, deoarece ea cinsteşte pe toată lumea, deoarece ea rezolvă conflictele interne. Veţi şti că acesta este răspunsul, deoarece inima voastră va fi înălţată.

Energia şi optimismul se vor întoarce în viaţa voastră. Veţi respira mai liberi. Veţi aştepta cu ne¬răbdare desfăşurarea realităţii. îndrumare de genul acesta vă este oferită, ori de câte ori vă rugaţi plini de zel, ori de câte ori vă deschideţi inima către Dumnezeu şi îi ascultaţi răspunsul. Rugăciunea este gestul vostru de deschidere, de încredere, de cerere de ajutor. îndrumarea este răspunsul Lui. Ea vă aduce mângâiere, limpezime şi pace.

Dacă ştiţi deja care este răspunsul, sau care „ar trebui să fie”, atunci nu vă puteţi ruga cu adevărat. Rugăciunea vine din locul unde nu cu¬noaşteţi nimic. Ori de câte ori vă rugaţi şi nu vi se răspunde la rugăciune, aceasta se întâmplă fie pentru că aţi pretins ceva, fie pentru că nu aţi ca¬pitulat mental sau emoţional. V-aţi cramponat de rănile şi opiniile voastre, în loc de a le da lui Dumnezeu. Sau, aţi respins răspunsul lui Dumnezeu, deoarece el nu era conform aşteptărilor voastre.
Dacă prin rugăciune căutaţi validarea percepţiilor ego-ului vostru, veţi fi dezamăgiţi. Dacă-L veţi întreba pe Dumnezeu, El vă va spune adevărul. El nu vă va spune ceea ce vreţi să auziţi.

O rugăciune care are succes, vă duce întotdeauna într-o stare spirituală în care inima şi mintea sunt mult mai deschise decât erau înainte. Ea vă ajută întotdeauna să vedeţi lucrurile altfel – cu mai multă gene¬rozitate, într-un mod mult mai expansiv. Ea nu este niciodată de acord cu limitările voastre, cu judecăţile voastre şi nici nu aduce justificări nevoii voastre de atac sau apărare.

Rugăciunea este o deschidere din partea voastră de a primi darurile lui Dumnezeu. Ea este o deschidere către iubirea necondiţionată a lui Dumnezeu pentru voi. Ea este o deschidere către acceptarea voastră necondiţionată din partea lui Dumnezeu – aşa cum sunteţi. Când intraţi în templul rugăciunii, sunteţi extraordinar de binecuvântaţi. Nu puteţi ieşi din templu, având sentimente negative faţă de alţii sau faţă de voi înşivă.

Asta. deoarece atunci când intraţi, capitulaţi şi capitulând vă spălaţi de toate prejudecăţile şi judecăţile pe care le emiteti despre voi înşivă şi despre alţii. Puteţi să vă rugaţi? lată o întrebare foarte bună!

Vreţi să capitulaţi şi să renunţaţi la ceea ce credeţi că ştiţi? Vreţi să acceptaţi posibilitatea că poate exista un mod mai transcendent de a percepe starea vieţii voastre? Dacă nu, atunci acceptaţi acest adevăr. Nu vă forţaţi să vă rugaţi. Aşteptaţi până sunteţi pregătiţi. Atunci, rugăciunea voastră va fi întreagă.

Atunci vă veţi deschide către înţelepciunea şi graţia lui Dumnezeu .

Paul  Ferrini