Rugaciuni

Dacă aveţi câteva momente la dispoziţie, închideţi ochii, deschideţi-vă inima şi simțiți toata iubirea care emană din ea.
Aş dori să vă alăturați mie într-o rugăciune specială prin care putem experimenta comuniunea cu Creatorul nostru.

Focalizaţi-vă atenţia asupra plămânilor, ca şi cum nu ar mai exista altceva decât aceştia. Simțiți plăcerea pe care o resimte corpul atunci când aceştia se dilată pentru a împlini cea mai mare dintre nevoile umane, inspiraţia. Inspiraţi profund şi conştientizaţi cum aerul vă umple plămânii. Imaginaţi-vă că inspiraţi iubire.
Remarcaţi legătura care există între aer şi plămâni, care este o legătură de iubire. Umpleţi-vă plămânii cu aer până când corpul simte singur nevoia să elimine aerul. Apoi expiraţi, şi urmăriți să simțiți aceeaşi plăcere.

Ori de câte ori împlinim o nevoie a organismului nostru, acesta ne oferă în schimb plăcere. Dacă o conştientizăm, respiraţia ne poate oferi plăcere. Simpla respiraţie este suficientă pentru a ne face fericiţi, pentru a ne bucura de viaţă. Simplul fapt că suntem în viaţă este de ajuns. Simțiți plăcerea de a fi vii, plăcerea pe care o oferă sentimentul iubirii…

 

Rugăciune adresată Creatorului

Ajută-mă astăzi, Creatorule, să îmi creez o poveste a vieţii la fel de frumoasă ca şi creaţia ta.

Începând de astăzi, ajută-mă să îmi regăsesc credinţa în adevăr, în vocea tăcută a integrităţii mele. Mă rog ţie, Doamne, să îţi manifeşti iubirea prin minte, prin fiecare cuvânt pe care îl rostesc, prin fiecare acţiune pe care o întreprind. Ajută-mă să transform fiecare activitate din viaţa mea într-un ritual al iubirii şi al bucuriei. Îngăduie-mi să folosesc iubirea ca material pentru crearea celei mai frumoase poveşti despre creaţia ta.

Doamne, astăzi inima mea este plină de recunoştinţă pentru marele dar al vieţii. Îţi mulţumesc pentru că mi-ai permis să înţeleg că tu nu poţi crea altceva decât perfecţiunea. Fiind creat de tine, cred acum în propria mea perfecţiune.

Doamne, ajută-mă să mă iubesc necondiţionat, astfel încât să îmi pot împărtăşi iubirea cu alţi oameni, cu toate formele de viaţă care trăiesc pe această planetă minunată. Ajută-mă să îmi creez un vis al raiului, pentru fericirea eternă a umanităţii. Amin.

 

Rugăciune pentru înger

Ajută-mă astăzi, Creatorule, să îmi amintesc de adevărata mea natură, care este iubirea şi fericirea. Ajută-mă să devin ceea ce sunt cu adevărat şi să manifest această esenţă a mea.

Începând de astăzi, ajută-mă să recunosc în fiecare om un mesager al tău. Ajută-mă să te regăsesc în sufletele semenilor mei, dincolo de măştile şi cu imaginile cu care se identifică. Ajută-mă să transmit astăzi mesajul integrităţii mele acestei părţi din fiinţa mea care nu conteneşte cu judecata. Doamne, ajută-mă să renunţ la toate aceste judecăţi, la toate mesajele false pe care mi le transmit mie şi semenilor mei.

Ajută-mă să conştientizez astăzi că am fost creat ca un înger şi să transmit mesajul vieţii, mesajul tău de bucurie, de iubire. Îngăduie-mi să manifest frumuseţea spiritului meu, nobleţea inimii mele, prin arta supremă a oamenilor, prin visul vieţii mele. Amin.

Don Miguel Ruiz